EN VARDAG PÅ HUNDDAGIS.

Dagarna hos oss är utformade så att er hund ska få motion, vila och sällskap. Vi går alltid raska power walks med de hundarna som orkar och vill, samt lite lugnare och nosigare promenader med de hundar som vill ta det lite lugnt. Hundarna kan ha olika behov från dag till dag och vi är alltid uppmärksamma på hur de mår, både fysiskt och psykiskt. Berätta gärna hur du vill att vi ska motionera din hund på morgonen när du lämnar!

MORGON.

VIP Dogs öppnar klockan 07:15 och då börjar dagishundarna rulla in. Man lämnar sin hund mellan 07:15-10:00. Det är viktigt att inte komma senare än 10:00 då det finns risk att din hund missar sin förmiddagspromenad. Hundarna brukar vara väldigt glada av att få träffa sina boxkamrater och det leks flitigt. Vi ser alltid till att leken går till på ett schysst sätt och avbryter eller lugnar ner leken om det går för hårt till.


FÖRMIDDAGSPROMENAD.

Vi börjar gå första långpromenaden klockan 10:00. Vi går i gruppermed 8-12  hundar per personal och de mest aktiva hundarna får gå först. Beroende på hur många grupper vi är under dagen är vi ute i 45-90 minuter på förmiddagen. Hundarna får göra sina behov innan vi drar igång i rask takt. Vi går gärna mot Tanto, Vitabergsparken, Årstaviken runt eller vid alla kolonilotter som finns i närheten. Vi går ut i ur och skur, till vissa hundars förskräckelse. De regnrädda får sig en promenad efter lust de mest regninga dagarna.


LUNCH OCH VILA.

Mellan 12:00 och 14:00 är det vila för hundarna på VIP Dogs. Det är lugnt, tyst och tryggt medan personalen äter sin lunch. När människomaten är uppäten sitter vi gärna i boxarna och vilar tillsammans med hundarna. Vi ser till att det är lugnt och skönt under lunchen, att alla vilar eller sover, samt att så lite lek som möjligt försigår. Det är otroligt viktigt med vila, och för det mesta brukar det inte vara några problem då de flesta hundarna är trötta efter förmiddagspromenaden.


EFTERMIDDAGSPROMENAD.

På eftermiddagen går vi 45-60 minuter med hundarna igen. Om vissa hundar fick lite kortare promenad på förmiddagen, gå vi längre med dessa på eftermiddagen. Under sommarhalvåret badar vi gärna vid Tantos olika vattenhål, tar en paus i gräset någonstans, eller försöker oss på lätt bergsklättring vid Tantolundens kolonilotter. Ibland hälsar vi på getterna och grisen i Bläcktornsparken, något som är väldigt uppskattat av vissa hundar! Vi är ute någon gång mellan 14:00 och 16:00.


KVÄLLSSTÄDNING OCH HÄMTNING

Klockan 16:00 börjar dagens städning och även hämtning av hundar. De hundar som vill ha klor klippta får detta gjort strax innan 16:00, likaså med bad. Vi skakar alla filtar, dammsuger och skurar hela lokalen varje dag. Hundarna börjar gå hem och lokalen blir tommare och tommare ända fram till klockan 18:00 då vi stänger. Personalen går hem och nästa dag börjar allting om igen!